Događaji

Budi Coolturan 2018.

I ove godine studenti Fakulteta organizacionih nauka i članovi studentskog udruženja ESTIEM, organizuju projekat Budi Coolturan, kako bi upoznali svoje kolege sa menadžmentom u kulturi i njegovom važnošću. Osma po redu manifestacija Budi Coolturan  održaće se 20. i 21. oktobra u Privrednoj komori Srbije. Prethodne godine se na ovom događaju govorilo o tome Gde se krije kultura u Srbiji, dok se ovogodišnja konferencija bavi promocijom muzičke, filmske, likovne i književne umetnosti putem panel diskusija i predavanja.

Prošlogodišnja manifestacija u Narodnoj biblioteci Srbije

Budi Coolturan 2018. započinje umetničkim festivalom 13. oktobra, koji je uveden od ove godine. Svi posetioci će biti u prilici se opredele da li žele da porazgovaraju sa svojim omiljenim glumcima, slušaju svoje najdraže muzičare ili da se dive slikarima koji će pred njima stvarati, a mogu iskusiti i od svega po malo. Svečano otvaranje festivala je namenjeno svim obožavaocima kulture i predstavlja samo uvod za predstojeće diskusije. Tradicionalni deo projekta, koji se održava 20. i 21. oktobra, je dvodnevni seminar o položaju kulture u Srbiji, posebno kod mladih, i kako približiti umetnost ljudima i učiniti je svakodnevicom. Viktor Savić, Kiki Lesandrić, Goran Tadić i Zoran Cvijanović su samo neka od  imena prošlogodišnjih predavača. Ove godine njihovi naslednici su Lane Gutović, Jovo Bakić, Marina Ćosić, Vukašin Marković i mnogi drugi, koja će biti u prilici da edukuju studente o svojim poslovima i raskršćima na koja su nailazili u svojim karijerama.

Tamara Svorcan, koordinatorka projekata

Budi Coolturan 2018 će se od prethodnih razlikovati i po novom delu projekta, pod nazivom Predstavi svoju ideju, gde će kreativni preduzetnici moći da iskažu svoje talente i dobiju savete stručnjaka kako da svoje ideje unaprede. Trenutno jedini seminar o menadžmentu u kulturi, koji je posetilo do sada više hiljada studenata, poznat je kao jedan od najlepših studentskih projekata. Želja za upoznavanjem kulture, načina promovisanja umetnosti u medijima, kao i mehanizama u menadžentu u kulturi je dovoljan i neophodan uslov za prijavu za Budi Coolturan 2018. Poruka za one koji su već učestvovali na ovoj manifestaciji i za one koji prvi put sada čuju za nju je: Budi Coolturan. Tamara Svorcan, koordinatorka ovog projekta, za Fragmente kulture je istakla: Radeći ovaj projekat shvatila sam zapravo koliko je sama reč kultura izgubila svoje značenje u današnje vreme i koliko u svoj žurbi da dostignemo ono što želimo, zaboravljamo da je upravo ona nešto što treba da bude sastavni deo svakog od nas. Ali sam sigurna da svi zajedničkim snagama, sa svojim bojama, četkicama i akordima možemo da je vratimo na pravo mesto.  Ako ste i vi želite da nam pomognete u borbi, čekamo vas 13. septembra u ICT hubu, 16h gde ćete imati priliku da osetite projekat i pre njega samog, i naravno 20. i 21. U Privrednoj komori Srbije!